Tag smutvejen til succes

Hvis du netop har åbnet bogen og spottet kapitlet med smutvejen, har du måske styr på det meste og er klar på noget mere. Eller også er du bare utålmodig og vil gerne komme hurtigere ud over startfasen.

Køb eller sælg

Køb en eksisterende shop med omsætning og tag en smutvej på tidslinjen. Køb konkurrenten, når han giver op. Eller find det bedste match på saxis.dk, hvor du både kan købe og sælge virksomheder og webshops.

Find en webshop i opdrift eller med potentiale, hvor du kan se dig selv føre forretningen videre. Hvis din iværksætteridé har synergi med en eksisterende webshop, som er til salg, kan du hoppe flere skridt foran fra dag et. 

Køber du en fungerende webshop, kan du få en god placering på Google med i købet og bygge videre på tidligere kunders anbefalinger.

Det kan også være webshoppen har 10.000 følgere på Instagram og den vej giver dig noget, som du har svært ved selv at opnå indenfor kort tid. 

Vær dog opmærksom på, at du overtager virksomhedens forpligtelser såvel som rettigheder. Gør dig selv en tjeneste og se virksomheden efter i sømmene, før du skriver under.

Men ved at overtage en shop kan du altså få forskellige aktiver med i købet, og du springer dermed foran i opstartsprocessen. Formår du at vinde og fastholde de eksisterende kunder, kan du endda opleve, at de begynder at tiltrække nye kunder for dig. 

Der er dog også mange ændringer og meget arbejde forbundet med at tilrette noget eksisterende, så det bliver helt som du ønsker det. Så du skal stadig bruge tid på at lykkes med forretningen, dog uden at skulle opfinde alt fra bunden.

Står du i den modsatte situation, hvor du fx får fuldtidsjob eller lortet begynder at brænde, så sælg din shop i rette tid. Det er aldrig en god idé at lukke en shop. Men du skal vide, hvornår det er tid til at sælge. Du får mest for forretningen, så længe der er omsætning og glade kunder. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *